Belgium Model Academy | Photography | Model Info | Zeepreventorium | Computers & servers

Betekenis van de webalizer-elementen

/root/

— Webalizer —

Hits
Aantal vragen (requests) door de server ontvangen. Bij de hits horen ook de opdrachten (cgi-bin) en de verschillende elementen die op een pagina te zien zijn (foto's, animaties, geluid), de formateringsopdrachten (css) en de scripts.
Files
Aantal bestanden die effektief overgezet werden (als antwoord op een request). Niet alle vragen moeten een antwoord krijgen, een vraag kan bijvoorbeeld luiden "stuur mij de item xxx indien die recenter is dan yyy" (als een site reeds bezocht werd, dan bewaart de browser de laatste versie in zijn cache, en zal pas een download aanvragen als er een nieuwere versie van de pagina bestaat).
Pages
Dit is het aantal doorgestuurde zelfstandige pagina's (meestal html-bestanden), zonder de bijhorende elementen. Bij pagina's horen ook bijvoorbeeld de PDF- en DOC- bestanden (zelfstandig formaat), maar niet de flash (is een element van een pagina).
Sites
Dit zijn individuele adressen van bezoekers. Iedere bezoeker wordt geïdentificeerd door zijn IP adres: daardoor is het mogelijk ieder bezoeker te volgen (welke pagina's opgevraagd werden, hoe lang ze het doen om een pagina te lezen, enz).
Visits
Omdat een ip adres door meerdere bezoekers gebruikt kan worden (surfers via proxy, lokale netwerken, ed.) wordt ervan uitgegaan dat als een ip adres na 30 minuten inaktiviteit opnieuw gebruikt wordt om de site te raadplegen, we te maken hebben met een ander bezoeker. In het algemeen zijn er minder bezoekers (visits) dan sites, terwijl je het tegengestelde verwacht zou hebben. Een bezoeker wordt pas bijgeteld als er effektief sprake is van een bezoek, met het binnenhalen van minstens één pagina en de bijhorende elementen. Heb je veel sites en weinig bezoekers, dan is de meest waarschijnlijke oorzaak hot linking, iemand anders die grafische elementen van je site gebruikt op zijn eigen website.
kBytes
Het aantal kbytes is hoeveel gegevens er effektief uitgestuurd werd. In werkelijkheid ligt het percentage 10% hoger omdat ieder bestand dat doorgestuurd wordt (html, jpeg, gif, pdf,...) voorafgegaan wordt door een header waarin informatie over het bestand zelf wordt gegeven. Bij sommige transacties wordt er enkel een header doorgestuurd, en die wordt niet meegerekend in het aantal kbytes.

Bezoekerstatistieken van mijn verschillende sites worden dagelijks verwerkt. Het aantal bezoekers wordt geteld, maar er wordt ook bijgehouden hoeveel pagina's een bezoeker bekijkt, en vooral hoe ze op één van mijn sites terechtgekomen zijn: via een zoekmachine (dewelke? wet welk zoekwoord?) of via een link op een andere website (referer).

  • Back to the roots
  • Nog meer statistieken
  • Keywords die de bezoekers naar één van mijn sites hebben geleid
  • Referers: sites die mij bezoekers gestuurd hebben
  • Error onbestaande pagina's (broken links)
  • News on the site
Webmaster: Marc Doigny